воскресенье, 7 апреля 2013 г.

Vaba tarkvara kui oluline eeldus

Alati kasutan ainult OpenSource analoogeid, kuigi mõnikord tkasutada ka tasulist programmi, näiteks Microsoft Office. Ei tohi vältida, et ei kasutada neid, sest kõik inimesed kasutavad neid, nt. koolis või tööl. Vabal tarkvaral on oma plusse ja miinuseid, kuid nagu igal programmil ongi. Peamine pluss - programmi saab tasuta alla laadida  :). Päris palju inimesed osalevad OpenSource loomisel. Ühe sõnaga seal on päris suur Community. Inimesed kirjutavad foorumites nende kriitikat, parandusettepanekud, mis muuta, lisada programmi sisse. Programmi kood on alati avatud, ja ei pea kartma, et programm saadab mistahes isikuandmeid kolmandale poolele statistika kujul.

Teisest suunast tasulise programmil on vähem vigu, uuendused ja patchid toimuvad sageli.
Aga peamiselt mulle meeldib rohkem kasutada OpenSource.

Näiteks on Microsoft Office, ja on tasuta analoog OpenOffice, mida saab teha kõik vajalikud põhitegevuseid, nagu Microsoft Office. Lihtsalt OpenOffice'is ei ole online-sõnaraamatuid, ühendus pilvega, kuigi ma ei kasuta neid. Kui OpenSource programmil on kõik vajalikud võimalused, siis milleks osta sarnast tasulist programmi koos tarbetu funktsionaalsusega?

Leidsin kasukku allikat (http://www.osalt.com/) - Find open source software alternatives to well-known commercial software. Seal on programmide loetelu koos nende tasuta analoogidega. Näiteks kui peab kasutama Acrobat Reader või Microsoft Office, igaljuhul parem otsida seal tasuta analoogi. Jah kui selline analoog on olemas, siis tuleks kindlasti kasutada teda.

Комментариев нет:

Отправить комментарий