воскресенье, 10 марта 2013 г.

Blogosfäär- blogimise motiivid ja näited

5. nädala ülesanne: Kirjelda ajaveebipostituses blogimise erinevaid motiive ning too konkreetseid näiteid veebist.

Erinevaid bloge võib jagada motivatsiooni järgi mõnedele gruppidele.

Näiteks

Personal Blog:
See on kõige sageleim blogi tüüp internetis, sest peaaegu iga inimine tahaks öelda oma elust ja jagada oma arvamusi teistega. Peamiselt selle blogi loomiseks ei ole vaja võtta mingi kraadi, et kirjutada mingit tehnilist teadmisi. See on kõige lihtsem blogi loomiseks, seepärast ta on kõige populaarsem.
http://www.tumblr.com/tagged/personal%20blogs

Cultural Blog:
Alati meeldiv suhelda inimestega, kellel on sarnane huvi (muusika, kino, teater). Selles blogis võiks teada palju uut infot et laienda oma huvringi.
http://www.guardian.co.uk/culture/cultureblogs/roundup

Business Blog:
Rohkem ja rohkem firmad hakkavad edestama oma uudiseid teistele inimestele blogi vormis, sest niimoodi lihtsam suhelda ja blogi vorm muudab firma avamaks, tõstab firma usaldust.
http://blogs.ft.com/businessblog/

Science Blog:
Alati võib õppida blogide lugides. Et õppida kiirem, peab lugema koolitusblogi. Selle tüüpi blogi loomise motivatsiooniks  on soov inimiste silmiringi tõsta ja suureneda targa inimiste hulka.
http://scienceblog.com/

Photo/Video Blog: 
Mõkord inimine on liiga laisk või väsinud, et lugeda teksti mitu leheküljedel, nt. Kuidas ma reisisin välismaale. Igal juhul parem postida foto ja video materjaleid. Niimoodi  võiks saada palju rohkem infot, kui teksti kujul.  
http://blog.flickr.net/en

Комментариев нет:

Отправить комментарий