воскресенье, 17 марта 2013 г.

Wiki-maailm

6. nädala ülesanne: Oletagem, et ühel päeval heliseb telefon ja toru otsas on Wikipedia looja Jimbo Wales küsimusega: "Kuidas võiks Wikipediat veelgi paremaks teha?" Mida talle vastata? Mõtted tuleks jällegi ajaveebi kirjutada.

Tänaseks Wikipedia on populaarseim teenus, kus võiks otsida mingi kasulikku infot ja oleks kindel, et see inormatsioon on tõeline. Arvan, et Wikipedia tegi oluliseim asju, mis üldse võib teha. Praegu iga inimene võib kasutada Wikipediat tasuta, ei ole vaja mingi privileegiat või autoriseerida, et lugeda ja otsida seal. Suur kiitus Wikipedia loojale selle eest. Aga tehnoloogia areneb maailmas ja ainuke osa, mu arus, mis võib paraneda Wikipedias, see on tehnoloogiline pool.  

Esiteks tahaks näha, et wikipeedia oleks populaarsete teenuste integreerimine (nt. Facebook, Twitter) inimistele, kes tahaks kirjutada või muuta artikleid. Kuulsin, et koolis oli testimine ja kõik õpilased kirjutasin Wikipediast maha, sest seal on kogunenud kõige vajaliku info ühes kohas. Aga õpetaja muutis seda artikli autoriseerimata ja kirjutas seal. „Õpelased, mõelge iseseisvalt”. J.
Sellel juhul tahaks alati näha millal ja kes muudab artikleid. 

Teiseks võiks lisada rohkem võimakusi visuaal materjalide lisada (video, muusika, rohkem pilti), et artiklide aru saamine paraneks. 

Kokkuvõttes tahaks öelda, et inimistel tuleb alati otsida infot ja otsida kiiresti ja täpselt seda, mis on vaja. Seepärast mõistlikum hakkama fintseerima ja areneda sarnaseid teenuseid riigist, et poleks olukorda, millal looja tahaks piiritleda või üldse sulgeda seda ressursi.

Комментариев нет:

Отправить комментарий