воскресенье, 19 мая 2013 г.

Retsensioon wikile "Sotsiaalne aspekt online mängus"


Wiki ütleb suhtlemise tüüpidest sotsiaalsete mängudes. Kuidas ja millistel tingimustel inimeste grupied ühendavad meeskonna sisse ühise eesmärgi saavutamiseks. Wikis erinevad tüübid on kirjeldatud, kuidas inimesed suhtlevad.

1. Programmid, mida kasutatakse suhtlemiseks (Ventrilo, Skype, Roger Wilco, Mumble, TeamTalk, Raidcall, TeamSpeak)
2. Jututoad, blogid, foorumid ja mängutuba
3. MMORPG mängudes (klannide loomine, mängu jututuba, meeskonna lähetused)
4. Cybersport nagu eraldi haru sotsiaalse suhtlemiseks
5. Slang mängus

Kõik need võimalused levivad sotsiaalse aspekti MMORPG mängudes. Inimesed on muutunud lihtsamaks, kiiremaks tutvustamise ja suhtlemise jaoks online mängu keskkonnas. Wikipedias on päris hea näide - kuidas sotsiaalne suhtlemine toimub MMORPG mängus "World of Warcraft". Selles mängus, keerulised ülesaded on, mis ei saa lahendada iseseisvalt ühe mängijaga ilma terve klanni abita, sest nt. ülesanne lõpus on võimas vaenlane. Sellistes olukordades inimesed kirjutavad mängu foorumis teadaande, mis toob sellist inimesi kokku, kellel on vaja ka sama missiooni meeskonnas läbi käia. Seejärel inimeste nõutav arv koguneb, et võita võimast vaenlast.

Üldiselt wiki on hästi struktureeritud, jagatud gruppidega. Kirjeldatud sotsiaalse suhtluse kõige aspekte online mängudes. Sisaldab kasulikku teavet, nagu programmide tüübid, mis lasevad suhelda gruppis vaba ja tasuta. Wikipediat tehti kahes keeles, mis on väga hea.

Üldiselt töö on tehtud kõrgemal tasemsel. Väga põnev oli seda lugeda. Mulle meeldis. :)

Комментариев нет:

Отправить комментарий