суббота, 4 мая 2013 г.

Kogukondlik tarkvaraarendus


Paint.NET - on avatud lähtekoodiga toode, spetsiaalselt loodud töötaшшыулы graafikaga. Programmi peamine koduleht on http://paintnet.org/.
Aluseks oli võetud Washingtoni ülikooli ühe tudengi projekt. Projekt oli käivitatud mais 2007 Miguel de Icaza autoriga. Nüüd projekt on edestatud vabatahtlike arendajatele, kes parenevad, suurendavad ja toetada projekti. Internetis on võimalus leia programmi varasemate versioonide lähtekoodi. Kõiged arendajad saavad liituda. Arendamise protsess on jagatud komponente, mida arendatakse iseseisvalt ja  paralleelselt. Süsteem eksisteerib vigade jälgimiseks (Bug Tracker), kus arendajad saavad luua taskid, lahendada neid ja kirjutada kommentaare iga taski jaoks. Kui stabiilne versioon on olemas, siis võib luua release. On ka programmi vaheversioond (alfa ja beeta versioonid) koos mõnede bugidega.

AIMP -  on vaba tarkvara ning üks osa GNU projektist. Programi koduleht on http://www.aimp.ru/. Vabatahtlikkuse arendajad toetavad programmi. Kõik lähtekoodi on kättesaadav Internetis. Võrreldes Paint.NET arendamisega, AIMP saab installida erinevates operatsioonisüsteemides. Programmi arendamine põhineb suhtlemisel programmeerijate vahel, nende kirjavahetusel emailide abil, arendajate foorumis. Bug Tracker kasutatakse ka selleks, et vigu jälgida, tuvastada ja parandada. Luuakse stabiilse versiooni, nagu release, kui palju komponente on juba arendatud.

Комментариев нет:

Отправить комментарий